söndag 27 april 2008

Härlig loppishelg!

Länge sen sist mina bloggvänner!


Men våren känns inte som en tid på året då man hinner blogga alls...tyvärr. Men till hösten blir det andra bullar, då ska jag vara hemma igen med mina flickor och då kanske det finns en liten stund över på kvällarna för att hänga vid datorn.
I helgen har jag i alla fall hunnit med en sväng på Lions loppmarknad som brukar dra enormt mycket besökare. Så också i år. Det blev ingen lång stund eftersom jag jobbade i lördags men här är några smakprov på mina härliga fynd!
Den här vackra damen med franska texten hittade jag för hela 40 kronor. Var det inte ett fynd så säg?
Den här skålen vill jag gärna ha hjälp att få reda på lite historia om.
Finns det någon som har en aning om ålder på denna?
Fransk verkar den ju vara i alla fall, jag fastnade för den i alla fall. den ser nött och sliten ut men är inte skadad det minsta, den har alltså helt rätt look.

Nu ska jag ladda för nästa arbetsvecka som bara är två dagar sen är det lov igen...himmel så snabbt det går snart är det sommarlov. Oj, oj så mycket som man ska hinna göra innan dess, kurser som ska avslutas, prognoser och betyg som ska sättas, och två barn som ska fylla år dessutom med tolv dagars mellanrum. Ja, som ni förstår blir det glest mellan inläggen en tid framöver.

Hoppas att ni alla mår bra och att solen lyser över er.

Over and out!

/Lea

tisdag 22 april 2008

Australiensk viol

En ny bekantskap för i år är australiensk viol som ska enligt beskrivningen bli revig och breda ut sig alldeles fantastiskt. Det återstår förstås att se i mina händer men vacker är den i alla fall än så länge att skåda.


Hoppas att ni alla har det gott i vårsolen, det blir lite bloggande för mig ett tag till eftersom jag har så innerligt mycket att göra.

Tack till alla som kommenterar och förlåt mig om jag är dålig på att lämna tassavtryck hos er andra.

Lev och må!

lördag 19 april 2008

Jag älskar mitt jobb!

Som de flesta av er vet vid det här laget så är jag en hästnörd.
Att jobba med sitt intresse har både sina för- och nackdelar för det mesta är det hur kul som helst men ibland kan det förstås bli lite för mycket.
Idag ska jag visa ett par bilder på fina hästar.

Först har vi Roxane som har varit min häst men som nu ägs av en jättegullig tjej här på orten. Roxane är nu 18 år men still going strong och pigg som aldrig förr.

För er andra hästnördar har hon stammen Romeo -Imperator - Brabant


Den här valacken heter något så tjusigt som Fellow With Love men kallas för Fille. Jag har snackat med hans ägare och undrat inte helt försynt om han gillar att kallas för "Halvkalsong" Fill-ingar. Själv kallar jag honom för Hulken eftersom han på något sätt sätter sönder sina utetäcken till trasor.

Det är en mycket trevlig häst att rida på, han är bara 5 år men har ett trevligt psyke och är arbetsvillig. Sen har han ju en toppen matte som lånar ut honom till mig att rida på.

Nu har jag förstås snott de här bilderna men med tillåtelse av ägaren.

Till veckan ska ni vare sig ni vill eller inte få skåda en vacker dam vid namn Prinsess som ägs av min skola. En 175 cm hög skäck(svart-vit kofärgad häst för er ohästiga läsare).

Vad har jag pysslat med idag då?

Förutom att nervöst tittat på Web-tv från Gävle där Piteå Ridklubbs lag tävlar i Elitserien i hoppning för stora hästar så har det blivit utearbete, planterat lite violer i krukor ute och skådat första tulpanknopparna vid solväggen. VÅREN är här!

Tjingelong!

onsdag 16 april 2008

Lite blandat

För ett par veckor sedan var jag till Byske och växthuset där som heter Liljas Handelsträdgård. De har alltid fina pelargoner till bra priser och så är ägarinnan så himla trevlig för att inte tala om katten Kurt.

Det blev en hel del inköp av både någon Mårbacka variant som var vit, rosenknoppsvariant som jag inte kommer ihåg vad den heter förstås och så flera av......den här snyggingen enligt uppgift heter Dolce Vita.

Som jag tidigare lovat kommer här bild på mitt symaskinsfynd.
Som ni kan se är väggarna bakom nu färdigspacklade
och bara väntar på att få sina beige tapeter med stjärnor på uppsatta.

Tänk vilken detaljrikedom det är på symaskinen vilket arbete nedlagt på att dekorera den.
De här typerna har blivit alldeles väldigt närgångna och alldeles utan hyfs. Käkar upp solrosfrönen för småfåglar och ekorrar. Dessutom har de "trimmat" äppelträdet hos mamma och pappa en bit bort.

Den här lilla kannan och skålen hittade jag också på Kupan. Den ska få fungera som tvättservis i flickornas lekstuga till sommaren men tillsvidare får den stå på skänken i köket.


Till sist vill jag bjuda er på en sagolik kanelbulle som kan avnjutas på det underbara stället Café Rävasten. Världens godaste bullar som till och med slår mammas.

Sen är ju ägarinnan Lena en underbart frisk fläkt, en otroligt trevlig och generös person i vars sällskap man trivs som fisken i vattnet.

Å, vad jag längtar till sommarens loppis i Badhusparken börjar då har vi picknickfrukost ett helt gäng varje lördagsmorgon vid 08.00. Vi är flera familjer som går och letar fynd mellan kaffekopparna och pratstunderna. En mycket trevlig tradition.

Nu ska jag gå och sussa inför morgonens arbetsdag. Två lektioner matte, en ridlektion och en foderlektion lite blandat alltså.

Tjingeling!

söndag 13 april 2008

Stackars lilla Engla

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva, jag blir så vansinnigt ledsen... stackars lilla flicka så himla rädd hon måste ha varit.

Det finns inte straff nog till det människomonster som gjort henne illa, lås in fanskapet och kasta bort nyckeln.

Det är såna här stunder som jag tvivlar... hade Gud kafferast?Barnspråk...eller jag behöver tolk till mitt lilla barn.

Min lilla flicka som fyller två år i slutet av maj, pratar mycket,gärna och i stort sett helt obegripligt.

Nu innan frukost kommer hon med onda ögat och nickar och säger KOKKO...(ok det betyder kaka...det kan du glömma kl 9 på morgonen) i samma andetag säger hon PANNJ som betyder ponny. Vad vill barnet? Ha nystekt ponny med bröd..?

Sen är det här med hennes namn. Hon kan säga MAIII till katten men kallar sig själv för TETTA. Jag förstår inte grejen...

Det ord som används mest frekvent är definitivt NEJ, det slår MAMMA och PAPPA med hästlängder.

Ni som har träffat den lilla knasungen vet att det inte är helt lätt att hinna med henne, hon är nämligen aldrig stilla.
Som min kompis just sa på Msn:
"Hon som är så lugn. Du skulle ha barnpassaren tornado"

Det var som svar på vår djupa diskussion runt att jag var orolig att kombinera Verum Hälsofil med Kellogs Special K Active.
Det kändes som att det kunde sluta hur som helst att ge det där barnet någonting som skulle kunna ge mer aktivitet.
Vi är kvar på tonårs stadiet när det gäller humor - vi vet.

Ett annat av morgonens fantastiska humor två vänner emellan:

- Vi är ju riktiga häst vänner?
- Absolut det gäller att använda de allsidigt...även med grönsaker till alltså...

Med de seriösa orden lämnar jag er nu för att gå och göra frukost...
Nej, det blir inte stekt ponny på bröd för er som undrar.

Återkommer senare....


PS. Blev påmind att jag glömt ta med ett annat ord hon kan.. KRÅKA, det är hennes benämning av hennes snälla faster...schysst barn jag har. DS

lördag 5 april 2008

Jag bara måste visa er en massa fina saker...

...som finns på Butik Fåfängan, jag har ju valt att ha en reklamfri blogg men gör det i alla fall idag.Allt är förstås unika hantverk och inga dussinvaror, det tycker jag är kul.
Det finns förstås hur mycket mer som helst att visa, men inom kort kommer en ny hemsida att finnas uppdaterad med alla fina saker och priser förstås.
Slut för nu!

Tar det aldrig slut?

Som en del av er la märke till hade jag syrener på köksbordet igår.
Bilden var inte från ifjol, jag hittade faktiskt en vacker färdig bukett med syrener och vita rosor bland annat.

Nu är situationen sådan här i Piteå klockan 07.00 på morgonen PIIIIP,
att det finns tame sjutton inga som helst vårtecken annat än min sabla bukett.

Det är inte alla lördagsmornar som jag vaknar 1,5 timme före prinsessorna det ska erkännas. Men dagen till ära tyckte jag mig höra oväder ute.
Eftersom jag är född nyfiken måste det förstås kontrolleras, och blev så i gasen när jag tittade ut att jag hämtade kameran.
Ja, det stämmer. Ute med kameran före 06.00 det är inte helt sunt jag vet, men titta på eländet.

Ser det inte ut som att en tomte ska komma runt knuten precis när som helst??

I juni när nätternas ljus är i stort sett som på dagarna älskar jag att bo i den här delen av landet men alltså...inte NU.

Vid den här perioden på året längtar jag till Strömsholm utanför Västerås, det enda ställe jag har bott på söderut. Som en del av er vet är jag hästnörd och Strömsholm är mecka för hästnördar som jag.

Nog gnällt om vintern nu ska jag i alla fall gå och göra frukost till resten av familjen som börjar vakna till. Ha det gott!
fredag 4 april 2008

Och så var det helg...igen.

Det är absolut inte så att jag klagar men...jag tycker att veckorna går ursinnigt fort, och helgerna är ju förstås ännu värre.


Den här veckan rusade iväg som alla andra och den avslutades som vanligt med en liten loppis runda. Tyvärr har jag inte hunnit fota dagens fynd, men P med bloggen
"Huset Mitt i byn" vet precis hur den ser ut, vi träffades nämligen på kupan.
Jag köpte i all fall en gammal underbar trampsymaskin.
Har ingen aning om var den ska få plats men den var så himla fin att jag inte kunde hålla mig.
I morgon ska jag lägga ut lite bilder på skönheten.
Jag ser verkligen fram emot morgondagen. Loppis vid 10 sen ska jag hålla Åsa Taflin sällskap i hennes gulliga butik, Butik Fåfängan. Vi ska förutom att ta hand om våra trevliga kunder, mysa och surra om pyssel, trädgårdsdrömmar och livet i allmänhet.

onsdag 2 april 2008

Måste bara visa lite byggbilder...

Här är huset i början på året då vi fortfarande hade vår fallfärdiga farstukvist, under hösten hade vi satt in det lilla fönstret på övervåningen. Huset kommer kanske att få tillbaka sitt gamla utseende tillslut, något liknande i alla fall.Här var bron bortriven, gamla jorden bortgrävd och nytt grus på plats.
Gjutform.
Plattan och väggarna är uppställda dock inget tak ännu...
I veckan har andra lilla fönstret installerats, utebelysning mm.
Nästa vecka kommer dubbeldörrarna och överljuset (fönstret ovanpå dörren).

Här är farstun i en annan vinkel, med fönstret färdigspröjsat och klart. Så gott mina blommor ska må i det där stora ljusa fönstret.
Snart återstår bara att städa upp utomhus och vänta på att få fortsätta inne med golv, tapeter och annat.
Det ska bli skönt med en sommar utan sågspån---hoppas jag.