söndag 22 november 2009

Sköna söndag!
Jobbade och hästade mig hela dagen igår.
Idag ska vi bara mysa på och vara tillsammans.
Tänk att nästa helg är det advent, snacka om att jag längtar att få ta fram ljusstakar och stjärnor så vi får lite ljus i vårt hus.

Nu lider förstås vi inte av ljusbrist när det handlar om stearinljus för det är ju så mysigt. Som ni ser har jag tjuvstartat med en röd duk på bordet.Nu ska jag göra lite mysig söndagsfrukost! Återkommer med bilder från dagen.

lördag 14 november 2009

Vintervackert
Vintern är ju inte bara tjocka kläder, isiga bilar och kalla händer.
Det är ju också onekligen vackert ute.
Lite bilder på hästhagen bakom huset som står ödslig och väntar på sommaren med flugirriterade hästar och grässtinna ponnyer.Trähjärtat pryder kaninhagarna, jo det är nu ett utvidgat område eftersom vi utökade beståndet av husdjur med en kanin till som heter Tuff...eller barnen kallar honom Stampe. Ett inte allt för ovanligt namn i kaninkretsar misstänker jag.Idag var jag faktiskt iväg på en liten loppis och hittade lite knappar och en väggbonad som var jättefin.

Här är bilderna på karamellstället som jag utlovade igår. Pris 2400kr
Är ni intresserade kan ni maila mig på lisenlea@hotmail.com
Ikväll blir det en helkväll i stallet och hoppa i ridhuset när det är ledigt.
Men nu ska jag tända ljus och mysa en stund.


Ha en skön lördag allihopa!

fredag 13 november 2009

Ledig fredag...

Trots det ids jag inte ta nya bilder utan idag blir det gammal skåpmat...Men det är skönt att vara ledig idag och ta itu med lite ostädade hörn i huset,
det vill säga näst intill alla hörn.

För att riktigt tappa sugen så startade jag med skafferiet som verkligen har försummats å det grövsta den senste tiden.
Men inom ett par timmar så kanske det ser bra ut igen, jag har nämligen rivit ut allt och börjat sorteringen från grunden.

Som ett litet bevis på att jag inte alls har koll på vad jag har i skafferiet kan jag nämna att jag hittat 4 paket lasagneplattor, 4 flaskor sirap, dubbel uppsättning av både marsanpulver och maizna redning. Det är bra med ett stort skafferi Om man har ordning, men NU ska det bli bot och bättring!Nu kom stora barnet hem från skolan.
Tur att man har mormor och morfar 100 meter bort som ställer upp i vått och torrt. Idag hämtade de henne så jag inte behövde ta ut lilla fisen som har feber...igen måste tilläggas.I helgen ska jag förutom att rida hästen, packa lite loppislådor till den 28.e då jag ska sälja prylar på Nolia City Konferens här i stan, det blir kul och välbehövligt. Bort med mer grejor!


Om det är någon som behöver ett häftigt karamellställ för "Dixikola" från en gammal lanthandel så har jag ett att sälja. Ska leta fram någon bild på det, och hittar jag ingen får jag väl ge mig ut i bodan och fota lite grann.


Sköt om er alla!

söndag 8 november 2009

Vinterns återkomst - kanske min...

Och så var jag här igen... det blir inte så ofta nu för tiden men det finns en del förklaringar till detta.

Till exempel:
Två små söta flickor 3 respektive 6 år, en med pippitofsar och den andra tandlös efter fullständig tandlossning när det handlar om framtänder.

En söt gubbe 35 år, utan pippitofsar och med tänderna i behåll - (tack och lov)
som jobbar skift varannan vecka...tralalaa vad jag tycker att det är kul(läs ogillar)

En 750 kg dam med rött hår över hela kroppen, som tycker att hennes matte har alldeles för lite tid till övers.

Ett hem som tycker att även det försummats senaste halvåret, med omvårdnad krävs omgående.

Släkt och vänner som tror att vi har flytt orten, på era funderingar kring detta ämne kan jag svara: nej, vi bor kvar även om jag och stora flickan delvis har flyttat till stallet.

Sen var det det här med arbete, jobbar nu 80% som känns mer som heltid.
Det var verkligen skyddad verkstad att vara hemma med barnen i alla år.
Jobbigt på sitt sätt men ingenting motför att jobba på riktigt.

Så nu vet ni vad som pockat på min uppmärksamhet den senaste tiden.

Här i Piteå har vintern kommit helt underbart enligt mig förutom att min häst inte har snösulor på sig så den blir över 1.80 när man ska ta in henne ur hagen...:-)

Barnen har i alla fall roat sig kungligt med det vita från ovan.
Här en av skapelserna.Ute på gården ser det ut som första klassens tomtelandskap, självklart kommer det väl att tina bort innan tisdag men just nu njuter jag. Försöker att inbilla det lilla barnet att det finns tomtar på vinden i uthuset, "A" tycker att det är jag som har "tomtar på loftet".Igår hade vi faktiskt en skön dag trots efterslängarna av veckans influensa. Ungarna busade i snön och jag och "A" drack latte och åt en god kaka.


Barnen fick prova nyponsoppa, lillan hade aldrig smakat det hm.. hon är 3,5 år...det var ett tag sen jag gjorde det. Blev väl sisådär mottaget med det såg gott ut i alla fall.


Farsdag idag... hoppas att vi är i form så vi alla orkar äta middag hos mor och far ikväll, med den här influensan vet man ju aldrig från ena stunden till den andra.
Måste bara visa ett ljus som jag verkligen tycker om.
Köpte novemberdoften "Mulling spices" från Yankee Candle - älskar!
Usel bild men mysig doft.


Vardagsrummet håller vi på med...sen en månad tillbaka kanske ;-) det kommer alltid något annat i vägen, ska lägga upp gardinerna (eller mamma ska hjälpa mig) jag kan ju inte sånt. Hoppas att barnen blir bra på det så de kan hjälpa mig i framtiden.
Nä nu ska jag slå in ett litet paket till "A", han får ett par fina vinterhandskar - romantiskt? Nej, men han behöver de :-)
Jag får fixa lite fin frukost till honom istället.

Sköt om er bloggisar!