onsdag 25 maj 2011

Arkeologiska utgrävningar del 1

Redan igår pratade jag om att min kära sambos bästa trädgårdsredskap var åkgräsklipparen. Jag har svårt att rangordna vilken av mina två bästa vänner i trädgården som är bäst. Jordspaden eller skottkärran. Idag har jag och mina två bästisar jobbat ihop stora delar av dagen.Man kan faktiskt klassa mitt trädgårdsarbete som arkeologiska utgrävningar.
Dagens stora fynd har varit gigantiska spikar troligtvis av modell 1800-talets slut. Förra veckan hittade jag ett 5-öres kopparmynt från 1916. 5 öre på den tiden borde väl ändå ha varit lite tråkigt att tappa bort.
Nu har jag stora förväntningar på nästa fynd, en guldtacka skulle sitta fint.

Jag har inte bara skottat jord utan även planterat två syrener, en massa kryddväxter, rensat ogräs, putsat rosenbuskarna och sått spenat, rädisor och ätbara blommor. Klicka på bilden så kommer det en länk till Weibulls.Nu ikväll har jag och sambon "gått ronden" det vill säga traskat runt tomten och sett på allt som behöver göras. Vissa skulle nog bli deprimerade eller få annat fnatt av att se allt som ska göras men vi försöker att ta en sak i taget.
Tur att vi har samma intressen när det gäller trädgården och runt byggnaderna.

En bekant till mig som är i full färd med att avveckla sin fina trädgård sa annars väldigt kloka ord som tydligen var något kinesiskt ordspråk.

"Du ska aldrig skaffa sig större trädgård än att din man klarar av att sköta den"


Imorgon ska jag besöka Sinnenas Ateljé för ännu mer inspiration för trädgårdspiff. För dig som bor i närheten av Piteå kan jag rekommendera ett besök, en kombinerad handelsträdgård som även har friskvård och trädgårdsrehabilitering.

Med detta lilla tips som sista ord så önskar jag er alla en skön sömn. Over and out.

tisdag 24 maj 2011

Ta en kaka till!Träleksaker, det kan vara ett av de sista året som barnet (till mammans förtjusning) jublar över att få ett överdådigt kakfat av trä.

Tiden går så fort, det kan vi väl alla vara överens om att det stämmer. Det märks då speciellt tydligt då man har barn tycker jag. Det känns som igår då minsta tjejen föddes och den stora tjejen över en natt plötsligt från att vara en liten plutt förvandlades till att jättebarn med bamsestora händer och ett enormt huvud.

Här skriver jag på som om ingenting hade hänt. Som om jag uppdaterat bloggen,
om inte dagligen så åtminstone veckovis för att visa för världen vilka livsomvälvande beslut och hedervärda handlingar jag sysselsatt mig med sen sist.
Inte har jag uppdaterat ofta de senaste åren, men vad gör det egentligen?
Det är ju inte så att den här typen av bloggar gör några större avtryck i historieböckerna.

Livet på landet är i alla fulla fall igång på allvar nu när allt spirar och gror.
Det ska grävas, planteras, klippas och krattas i varenda vrå i trädgården.

Mannen i huset fördriven många timmar på åkgräsklipparen under sommarsäsongen då han klipper ungefär 6000 kvadrat gräsmatta. Ja, say no more han är galen.
Jag ska ta bild på eländet någon dag, jag inte på gubben men på gräsmattan förstås.

Här kommer som förr lite bilder på hemmet, trädgården loppisfynd eller annat...
Kram på er alla!