söndag 20 november 2011

Julfix och trix

Helgen före första advent och SMHI lovar snö ikväll. Känns underbart!
Igår jobbade vi på både inom- och utomhus med diverse pyssel.
Jag slogs med ljusslingorna och piffade lite utanför dörren, A spikade upp en plankvägg inne i den inre hallen. Jag ska fota så fort jag hittar igen laddkabeln, vem är det som gömmer den hela tiden???

Jag hann i alla fall få en bild på utepysslet med mobilen, därav den usla bildkvalitén.Idag har jag bakat lussekatter och det känns som att julen kommer smygande bakom knuten. I brist på laddkabel får ni återigen hålla tillgodo med gamla bilder.Ha en skön vecka alla där ute i novembermörkret!

söndag 13 november 2011

JulfunderingarJulen är för mig oerhört viktig. Jag har en enorm "att-göra-lista" som inte ens känns betungande för att jag verkligen älskar allt fixande och pysslande inför jul.
Sen om jag hinner med allt som hade hade tänkt det är inte alls säkert. Som den här bonaden som jag broderade för ett par år sedan den funderar nog fortfarande på vad den har gjort för orätt här i världen som inte får en ram och en plats att hänga på. Jag lovar ingenting i år heller.
Min bättre hälft kan ibland uttrycka en viss oro över att jag har planerat in mer än två julgranar för att få plats med alla jugranskulor. Men nje, hade vi nu varit stolt ägare av ett slott eller mindre herrgård skulle det förstås vara självklart.
Nu får dock undertecknad inse att takhöjden och utrymmet är klart begränsat på övervåningen så det får bli två granar på nedre våningen, vilket förstås är en för mycket, men ska det va så ska det va.

Han har sina orosmoln och jag har mina. Dagens orosmoln är följande: FROSTVad sjutton gör vi om det inte kommer snö innan jul? Spettar man ner en julgran i gräsmattan eller? Ska vi inte åka släde utan skjutsa runt barnen i släpet efter åkgräsklipparen? I och för sig skulle de säkert minnas den julen när de blir vuxna och de ska berätta för sina avkommor vilka jultraditioner de hade fått uppleva som barn. Well, well vi får väl se vad som händer. Det är ju en av de sakerna som jag inte kan påverka innan jul, så fram till dess får vi väl njuta av lite fjolårsbilder då vi verkligen hade gott om den vita varan.Som tur var hittade jag också den här bilden från förra året, jag hade helt glömt bort att jag hade gjort den här typen av godsak. Den var riktigt god om jag får säga det själv. Vitchoklad tryffel med citronsmak och hela färska tranbär. Perfekt syra till den söta chokladen.

Med detta säger jag godnatt och glöm inte att gratulera alla pappor på fars dag imorgon bitti.