måndag 8 mars 2010

Underbar måndag!


Solen skiner, det droppar från taket, jag är ledig som alla måndagar och minifisen tyckte just att vi skulle dricka kaffeskum - det vill säga latte.
Så här sitter vi sörplande på en liten latte vid köksbordet och lägger upp dagens planering.
Det blir nog en liten loppisrunda, åka och sköta om hästen och hämta storflickan på skolan.

Undrar om jag hinner något annat idag, det känns inte så i alla fall.

Jag tänker i alla fall ta dagen som den kommer, njuta av solen och livet.

torsdag 4 mars 2010

Pastellig vårshopping...

Dagen har inte tillbringats i skidspåren utan jag och flickorna åkte på en shoppingrunda till Luleå med allra bästaste svägerskan.
Vi hade en mycket trevlig dag med en massa mysig shopping.
Skojar ni vad det finns mycket roliga prylar. För att inte tala om vilka roliga färger.

Jag piggade upp köket med lite "Leila-aktiga" saker som blommiga fyrkantiga muffinsformar, ljusblå prickigt bakplåtspapper, härligt vårgröna blocklus och på underbara butiken "Fröken April" hittade jag en galen Rice äggklocka modell fågelholk och tokrosa slickepott även den från Rice.
Å vad kan man säga om den gigantiska rosa muffinstvålen? Sjukt häftig enligt mig.
Nu är jag för fasiken på gång, här ska fixas minsann.
Tänk vad lite solstrålar kan göra för inredningsinspirationen.Sen hoppas jag att Johanna (Mysiga lantliga ting) inte ser den där diskhandduken som ligger underst för jag har nyss gnällt över att någon måste hindra mig när det handlar om diskhanddukar.

Det här fina fatet hittade jag på Indiska det får bli en färgklick i vardagsrummet tillsvidare.Imorgon ska vi baka lite goda muffins i de nya snygga formarna.


Nä, nu ska jag av hästifiera mig lite, har haft kvällsjouren idag och ridit på "lilla" Caloppan. Syns snart igen...

tisdag 2 mars 2010

Ett sakta uppvaknande...


Det kan vara en dödsryckning eller ett sakta uppvaknande, vad det än må vara så kommer här ett litet blogginlägg i sportlovstider.

Livet på Holmen ser ut ungefär som vanligt, jobb, hemmasysslor, hästen ska skötas och barnens aktiviteter ska hinnas med. Med andra ord är det här med att ha en blogg lite överkurs. Det är ju också så att med facebooks intåg i min vardag fanns det inte så mycket plats för bloggandet.

Idag fick jag dock ett litet ryck och piffade till det lite här hemma och då får man ju på en gång lite bloggvilja. Här lite mysiga saker på byrån i hallen.Men visst är det också så att inspirationen kommer nu med vårens första varma solstrålar, långa ljusa dagar med takdropp och... nä vänta nu, visst ivrade jag mig iväg en aning.
Jag menar förstås -28 grader kallt ELLER full snöstorm med iglobostad som följd.

Äsch, man ska inte klaga egentligen. Men visst längtar man nu bara efter att få börja gräva i jorden, sätta ut de första penséerna på bron för att sen hoppas på milda nätter.

För att inte tala om vårens växtmarknader och sena kvällar ute med jorddoft och stor spovs läten. Här kommer några bilder som kan få oss att drömma några månader framåt i tiden...


Nä nu ska jag och lilla fisen iväg till stallet. Även om jag skulle vilja utlova att fler inlägg kommer snart så är det inget jag kan garantera. Så tills vi ses igen...

TJINGELING!