onsdag 25 maj 2011

Arkeologiska utgrävningar del 1

Redan igår pratade jag om att min kära sambos bästa trädgårdsredskap var åkgräsklipparen. Jag har svårt att rangordna vilken av mina två bästa vänner i trädgården som är bäst. Jordspaden eller skottkärran. Idag har jag och mina två bästisar jobbat ihop stora delar av dagen.Man kan faktiskt klassa mitt trädgårdsarbete som arkeologiska utgrävningar.
Dagens stora fynd har varit gigantiska spikar troligtvis av modell 1800-talets slut. Förra veckan hittade jag ett 5-öres kopparmynt från 1916. 5 öre på den tiden borde väl ändå ha varit lite tråkigt att tappa bort.
Nu har jag stora förväntningar på nästa fynd, en guldtacka skulle sitta fint.

Jag har inte bara skottat jord utan även planterat två syrener, en massa kryddväxter, rensat ogräs, putsat rosenbuskarna och sått spenat, rädisor och ätbara blommor. Klicka på bilden så kommer det en länk till Weibulls.Nu ikväll har jag och sambon "gått ronden" det vill säga traskat runt tomten och sett på allt som behöver göras. Vissa skulle nog bli deprimerade eller få annat fnatt av att se allt som ska göras men vi försöker att ta en sak i taget.
Tur att vi har samma intressen när det gäller trädgården och runt byggnaderna.

En bekant till mig som är i full färd med att avveckla sin fina trädgård sa annars väldigt kloka ord som tydligen var något kinesiskt ordspråk.

"Du ska aldrig skaffa sig större trädgård än att din man klarar av att sköta den"


Imorgon ska jag besöka Sinnenas Ateljé för ännu mer inspiration för trädgårdspiff. För dig som bor i närheten av Piteå kan jag rekommendera ett besök, en kombinerad handelsträdgård som även har friskvård och trädgårdsrehabilitering.

Med detta lilla tips som sista ord så önskar jag er alla en skön sömn. Over and out.

3 kommentarer:

Tant Theas Lilla Torp sa...

HEEEEJ! :o)

Va gla ja blir å se dej! :o) Jooo, jag sitter här och ler så brett! Det riktigt stramar i dubbelhakorna ;o)

Så härligt att få läsa dina inlägg igen. Du vet ju att jag diggar ditt sätt att skriva. Just love it! :o)

Var hittar man Sinnenas trädgård? Låter ju jättespännande. Jag behöver verkligen rehabliteras!

Spännande med dom ätliga blommorna. Och ordspråket om trädgård är ju jättekul. Hahaha, kanske det är därför min trädgård är i stort sett utplånad. För då det gäller hur det ska se ut på vår tomt så är inte jag och min gubbe ett dugg ense.

För mej blir det mest trädgård på kruka numera.

Jag funderar på att sluta blogga. Men har inte riktigt hundra bestämt mej ännu. Hur det nu än blir så fortsätter jag att titta in här hos dej även i fortsättningen.

Må så jättegott nu och så hoppas jag du snart gör nya fynd i dina utgrävningar.

Kram

Monika

Verran sa...

*wow* Du har uppdaterat bloggen. I am very impressed!

veronica sa...

hej, bättre sent än aldrig.....
sålde du karamellstället!?

om det finns kvar kan du gärna maila på designerhobby@hotmail.com så köper jag det omgående!