tisdag 24 mars 2009

Årsmöte

Alla trädgårdsintresserade Öjebybor glöm inte att det är årsmöte på torsdag kl 19 på Gotis.

/Lea

onsdag 11 mars 2009

Varför går bara saker man är rädd om sönder...?

Vi har mycket småsaker hemma, och då och då går det sönder saker när man har små barn i huset...javisst.

Men varför måste de lyckas sätta sönder det som man är rädd om?

Tydligen hade barnen haft en kapplöpning med käpphästarna i hallen just innan avfärd till dagis. Och det verkar som att en av de busiga hästarna hade stegrat sig för vips var min älskade räv i golvet i tusen bitar.

En bild som jag tog i förrgår visar före och tack och lov så hade A städat bort så någon efter bild finns inte.Om det är någon av er som har en liten porslinsräv hemma som inte känner sig tillräckligt uppskattad så köper jag den gärna. Den passar ju in så bra på min hallhylla.

Det ser ju lite brutalt ut med pisken som hänger där... men kommer ni ihåg mannen med den karaktäristiska rösten och uttrycket "Han riiiiiiiiverrrrrr".
Anders Gernandt gammal major i kavalleriet, olympisk deltagare i hästhoppning men mest känd som kommentator i tv när det begav sig.
Han har skrivit sin autograf på det snygga 50-60 tals ridspöet och jag är mäkta stolt över det. Hittade det på en auktion i Skellefteå förra sommaren.

Jag var ju på kurs i helgen nere i Västmanland och en sak är säkert, landet är långt. Ni har inte mycket snö kvar mina vänner i söder....Man blir ibland mer ibland mindre överraskad av min kära sambos idéer.
Helgens ensamma stunder hade verkligen inte tillbringats i soffan framför tv´n. Nä nu fattas bara att han öppnar ett eget bloggerkonto och namnar sin blogg A´s vita drömmar....eller något liknande.

Han hade målat vitt, både lite här och där kan man väl säga.
Trappen - ok bra det hade vi påbörjat,
...väggen bra det skulle göras,
...liten gulvit söt byrå...jaha..skulle vi ha den vit?
...gråa byrån i hallen...Men? Jaha...ok det blir nog bra, hoppas inte syrran som äger den har något emot det:-)Jag tycker förstås inte att det gör något det är ju kul att han tar egna initiativ men nu har jag informerat vad som ska målas vitt efter dessa projekt.
Tänkte att jag behövde planera lite inför helgen då vi åker och kollar på tävlingarna i Umeå. Annars kanske något som inte ska målas får en släng av penseln.

Nu ska jag ta och sova inför morgondagens alla lektioner.

Ha det bäst alla bloggisar och andra.

onsdag 4 mars 2009

Varför är allt borta?

Helt plötsligt fanns inte ett spår av alla inlägg... har ni varit med om det?

Nu verkar det fungera igen..tack och lov.

Igår hade de tjuvstartat med påskpyntsförsäljningen på Kupan och självklart fick en hel hönsgård följa med hem. Och en stor kaninform som ni kan se på bilden.Jag vet inte vad som har hänt men det har smugit sig in lite rosa prylar här och var, ljus och annat. Det är väl längtan efter sommarblommor som tar sitt uttryck på detta sättet.Det ovala uppläggningsfatet som jag också hittade igår heter "Blåvinge" himla gulligt tycker jag. Måste efterforska vem som har formgivit det, ser ut som Stig Lindberg men han kopierade ju så många så man vet aldrig.
Jag tänkte att ni skulle få ett litet boktips så här i reatider. Sen vet jag förstås inte om de finns på rean just nu men håll utkik.
De här två kokböckerna är mina favoriter just nu.
Brödglädje och Viktväktarnas Mat från hela världen.


Tjejerna blev riktigt glada igår, hittade en docksäng med sänghimmel och spetslakan för 75 kronor och gissa om de hade roligt hela kvällen.


Nä, nu ska jag dra igång dagen som innefattar bakning, packa resväska och lite hästrelaterat under kvällen. Ha det gott!

tisdag 3 mars 2009

Åker snart på kurs....

Tack för uppmuntrande ord era snällisar.

Jag ska i alla fall lämna familjen hemma i några dagar för att åka och inspirera mig med hästfyllda dagar på Strömsholm och en banbyggarkurs i Surahammar senare under helgen.


En gammal bild som visar slottet i sommarskrud...fy vad jag längtar efter sommar nu.

Det ska i alla fall bli riktigt roligt och åka ner, hoppas att det bjuds på lite vårliknanade väder..eller kanske inte.. det är ju jobbigt när man kommer hem till de gigantiska snödrivorna igen.

Just nu önskar jag mig mest av allt att få lite inspiration till att piffa, städa och dona hemma. Men det kommer kanske med vårljuset när et behagar komma fram.

Här hittade jag i alla fall en himla gullig mjölbinge förra veckan som passar in hemma hos mig. Undrar var den har varit tidigare, ibland önskar man att tingen kunde tala.Nu ska jag packa sportlovskorgen med choklad och limpmackor sen åker vi till Vallsberget och åker i backe.

Ha det gott alla vänner!

söndag 1 mars 2009

Less

Jag blir så arg på mig själv att jag tar åt mig.

"En typisk sån där inredningsblogg som alla medelålders kvinnor har, lite bilder på hemmet och den här saken hittade jag på den loppisen osv.."

Visst var det så den där eleven sa i förbifarten när jag och en kollega pratade om bloggar.

Jag tycker faktiskt att jag skriver lite mer än om vad har har handlat och var jag har städat....men kanske inte?

Det är väl just av den här anledningen som jag inte bloggat på länge...
att om man jobbar man i skolan och har en blogg är man ju inte anonym precis.

Men, men vi får väl se om jag hittar tillbaka och i vilken form, just nu känner jag inte alls för att visa eller berätta någonting.

Hoppas att ni alla underbara inredningsbloggerskor inte tappar sugen så att man kan få fortsätta att inspireras till att fixa till hemmet lite grann...


Mys och må! /Lea